Mijn bedrijf en ik

Mijn risico's als bedrijf

Om ervoor te zorgen dat je onderneming goed verzekerd is tegen de verschillende risico’s, dient er een risicoanalyse te gebeuren. Vervolgens zoeken we de gepaste verzekering voor je bedrijf op basis van deze risicoanalyse.

Schadeaangifte

aansprakelijkheid

Elke dag kunnen jezelf of je werknemers schade berokkenen aan derden of  klanten door de bedrijfswerkzaamheden. Tegen deze eventuele schadegevallen kan je je bedrijf verzekeren en zo ook de financiële gezondheid en het voortbestaan van je bedrijf verzekeren.

Gebouw en bedrijfsuitrusting

Je bedrijfsmiddelen en gebouwen vergen vaak een grote investering. De bedrijfsmiddelen zoals bedrijfsgebouwen, machines, apparatuur, IT materieel, voorraad enz. moet ook beschermd worden tegen verlies, beschadiging en andere calamiteiten.

We bieden ook een cyber verzekering aan. Deze verzekering dekt de gevolgen van eventuele risico’s die je onderneming zou kunnen oplopen na bijv. een hacking.

Mobiliteit

De mobiliteit van je onderneming is belangrijk. De vloot van je onderneming moet “op wieltjes” lopen. Bedrijfsvoertuigen zijn vaak essentieel voor het functioneren van je bedrijf.

Bedrijfsvoertuigen omvat een hele waaier: camionettes, pick-up, heftrucks, vrachtwagen of personenwagens. De risico’s zijn talrijk, dus zorg ervoor dat je goed verzekerd bent.

Voor transportverzekeraars hebben we andere mogelijkheden. Daar moet ook verlies en schade van de inhoud extra verzekerd kunnen worden.

Medewerkers

Werknemers en arbeiders kunnen cruciaal zijn voor de onderneming. Het is dus belangrijk om eventuele risico’s in kaart te brengen en goed te verzekeren. Naast de verplichte arbeidsongevallenverzekering, zijn er een aantal andere verzekeringen om je werknemers extra te beschermen maar ook extra te motiveren om hun alles te geven voor je organisatie. Extralegale voordelen zoals een groeps- en hospitalisatieverzekering zijn een mooie aanvulling op het verloningspakket van je werknemers en kunnen je werknemers ook in hun privésfeer beschermen.

Rechtsbijstand

Juridische conflicten steken steeds meer de kop op dan vroeger, ook voor je onderneming. Vaak is er dan de hulp nodig van een specialist of eventueel een advocaat. Gerechtelijke procedures kunnen soms lang, ingewikkeld en duur zijn. Daarom kan een rechtsbijstandsverzekering de rechten van je onderneming verdedigen en worden de kosten voor de verdediging van de belangen van je onderneming door de rechtsbijstandverzekeraar betaalt.

Mijn persoonlijke risico's

Als je beslist om te ondernemen, hetzij via een eenmanszaak hetzij via een vennootschap, brengt dit ook persoonlijke risico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van eventuele voorvallen die een invloed kunnen hebben op je persoonlijke en financiële toestand van jezelf en je gezin. Zijn we goed verzekerd als ondernemer als er zich een arbeidsongeval voordoet? Kunnen we als ondernemer aan voldoende en verstandige pensioenopbouw doen? Ben je goed verzekerd bij overlijden? Ben je verzekerd tegen eventuele beroepsfouten als ondernemer?

Verzekeringen bespreken

Bestuurders- aansprakelijkheid

De dagdagelijkse uitvoering van je onderneming kan een aantal risico’s met zich meebrengen tegenover klanten, personeel, derden enz. Je onderneming kan zich tegen deze eventuele schadeclaims verzekeren. Wij helpen je graag verder om deze risico’s met betrekking tot ondernemen te bekijken en te verzekeren.

Mijn pensioen

Ook na je actieve carrière willen we steeds meer “ondernemen”. Ondanks dat het wettelijk pensioen voor zelfstandigen wat opgetrokken is, blijven de pensioenen van zelfstandigen achterop hinken. We wensen ook na onze carrière een zelfde levenstandaard te behouden. Daarom kunnen we je helpen om deze kloof dicht te rijden op een fiscaalvriendelijke manier zowel voor jezelf als zelfstandig ondernemer als voor je vennootschap.

  • VAPZ: Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen
  • IPT/POZ: Individuele Pensioen Toezegging / PensioenOvereenkomst Zelfstandigen

Ongeval en ziekte

Wat gebeurd er als je als zelfstandige ziek wordt? Aangezien zelfstandigen graag zelf de handen uit de mouwen steken, en dat bij ziekte niet lukt, moet er ook gezocht worden naar een manier om je inkomen te verzekeren tijdens ziekte of na een ongeval. Ook een ziekenhuisopname kan grote kosten met zich meebrengen. Er zijn opties om je als zelfstandige hier ook voor te verzekeren.

Samengevat

Aansprakelijkheid

Verzeker je tegen eventuele schadegevallen en zo ook de financiële gezondheid en het voortbestaan van je bedrijf.

Gebouw en bedrijfsuitrusting

Verzeker je bedrijf tegen verlies, beschadiging en andere calamiteiten. Maar ook cyber-aanvallen pakken we vast.

 

Mobiliteit

De risico’s in de wereld van bedrijfswagens zijn talrijk, dus zorg ervoor dat je goed verzekerd bent.

Medewerkers

Verzeker het meest cruciale onderdeel van uw onderneming: de mensen.

Bestuurders- aansprakelijkheid

Wij bekijken de risico’s met betrekking tot ondernemen en kijken hoe we ze kunnen verzekeren.

Mijn pensioen

We helpen je de kloof van pensioenen voor zelfstandigen dicht te rijden op een fiscaalvriendelijke manier, voor jezelf als zelfstandig ondernemer en je vennootschap.

Ongeval en ziekte

We bekijken een verzekerd inkomen voor zelfstandigen tijdens ziekte of na een ongeval.

Kunnen we helpen?

Heb je vragen bij één van de punten? Aarzel niet om ze te stellen, we geven je een antwoord op maat.